Ето къде ще гледаме Световното по волейбол?

снимка: Булфото

Нова Броудкастинг Груп спечели правата за излъчване на Световното първенство по волейбол за мъже през 2014 година в Полша.

Така за първи път каналите на медийната група Нова и Диема ще направят българските зрители свидетели на голямото спортно събитие и участието на България сред най-добрите на планетата.

Двата канала ще излъчат всички мачове на момчетата на Камило Плачи, както и най-интересните срещи от първенството от неговия старт на 30 август до финала на 21 септември.

"Цяла България очаква с нетърпение представянето на българския отбор, затова сме щастливи, че именно нашите канали ще покажат мачовете на най-успешния ни в момента национален тим", коментира Веселин Василев, директор "Спорт" в Нова Броудкастинг Груп.

В зависимост от представянето на националите, Нова и Диема ще излъчат от 5 до 13 мача на българския отбор, започвайки от двубоите в първата фаза, където трикольорите са в една група с един от най-сериозните претенденти за титлата - Русия, и стигайки - според най-добрия сценарий - до мига, в който възпитаниците на Камило Плачи се класират на големия финал.

Освен представянето на сънародниците ни, спортният екип на Нова Броудкастинг Груп ще проследи най-оспорваните двубои от шампионата, както и най-важните моменти до излъчването на световния шампион.

Наред със Световното първенство по волейбол в Полша, каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат и Световното първенство по баскетбол в Испания (30 август - 14 септември), както и запазената марка на Диема и Нова Спорт - футболните двубои от английската Висша лига, като елитният шампионат на Острова стартира по средата на август.

Така медийната група ще предложи едновременно най-доброто от света на волейбола, баскетбола и английския футбол, затвърждавайки за пореден път позицията на своите канали като най-предпочитаното място за феновете на спорта.