Окончателно: Мартин Петров спира с футбола

снимка: Булфото

Бившият ас на Сервет, Атлетико (Мадрид), Волфсбург, Манчестър Сити, Болтън, Еспаньол и ЦСКА Мартин Петров окончателно е решил, че няма да продължи състезателната си кариера във футбола.

В момента бързоногото крило, което миналата година помогна на ЦСКА да стигне до второ място в класирането на А група, се намира във Враца и дори тренираше с отбора на Ботев, но през ума му не минава мисълта отново да играе на професионално ниво.

"Както казах преди два месеца, спирам с футбола. Тук съм, за да подкрепя тези млади момчета и да им покажа, че няма от какво да се притесняват", коментира Петров във Враца, след заниманието, на което показа, че още го бива с топка в крака.

"Всяко нещо си има начало и край и мисля, че е време да приключа с футбола. Все още не съм решил какво да правя. Ще седнем у дома със семейството ми, за да решим накъде да продължим.

Много държа на близките си и затова ще се вслушам в мнението им", каза още Петров по темата, който говори и за родния си Ботев.

"никога няма да забравя, че съм тръгнал оттук за големия футбол. Винаги ще подкрепям Ботев, защото съм част от този клуб. Напоследък чувам, че се явяват някакви фактори, които пречат на ръководството. Това трябва да се спре.

Призовавам истинските фенове на отбора да го подкрепят. Ботев няма нужда от псевдо привърженици, а от любов! Може да са 5, 10 човека на стадиона, но да идват тези, които обичат клуба, а не онези, които търсят скандалите.

Пожелавам на Ботев много хубави моменти. Вярвам, че този подмладен отбор ще успее там, за където е тръгнал", допълни Мартин Петров.