ЦСКА пуска нова продажба на 3 милиона акции

снимка: Булфото

Днес се проведе Общото събрание на акционерите в ЦСКА.

„Червените" предприемат втори опит в публичното предлагане на акции, информира шефът на Надзорния съвет Александър Томов.

Това ще бъде втори опит, който ще се различава от първия с това, че няма да има минимален праг, за да се счита емисията за успешна.

В края на миналия месец Томов сам допълни капитала с 1,5 милиона лева, което означава, че емисията ще бъде успешна със сигурност, твърди босът на „червените“.

Инвестиционен посредник отново ще бъде „Елана“ като ще се определеят и точните параметри скоро около броя акции и минимална стойност.

Очаква се цената да остане три лева на акция, като минималния пакет пак ще бъде 10 акции за 30 лева.

Томов допълни, че условията най-вероятно ще останат същите, за да има равнопоставеност с хората, които си купиха акции от първия опит за излизане на борсата.

На Общото събрание стана ясно, че около 60% от хората, които са закупили акции не са си взели парите. Според Сашо Томов това показва, че хората продължават да искат от акциите на клуба

Както е известно ЦСКА не успя да продаде нужните 1,5 милиона акции в края на май месец, като от феновете се включиха само 5700 души.

Сега Томов очаква много повече фенове да си закупят акции защото се вижда, че клуба върви във възходящ ред.

"Очаквам Комисията по финансов надзор да одобри новия проект, защото ЦСКА върви във възходящ ход", заяви Томов на Общото събрание.