Огромните задължения на Левски се топят

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира финансовите резултати на клуба за 2017 г., проваления мач в памет на Георги Аспарухов-Гунди, както и контузията на Ривалдиньо.

„Далеч съм от мисълта, че има клуб в България, който може да каже: „Ние сме толкова финансово стабилни, че няма кой да ни разклати“. Левски финансово сега е по-добре, но този процес ще продължи в бъдещето. Някои от големите въпроси от финансово естество трябва да ги решим.

Миналата година от финансова гледна точка бе изключително успешна. Бяхме много близо до нулата, но се появиха разходи по раздялата с Аденижи, Нар и Сандберг – имаше частични компенсации, и те ни отдалечиха от желания финансов резултат. Но нещата са такива, каквито са.

2017-а мисля, че е най-добрият финансов резултат на Левски от 2007 година насам, което е доста впечатляващо. Дълговете намаляха спрямо 2016-а.

Надяваме се да завършим и тази година с няколко милиона надолу като задължения. От 18-те милиона около 13 са свързани с построяването на Сектор А на „Герена“, посочи Иванов пред Канал 3.

„Убягна ми защо идването на Бока Хуниорс в България не се случи. Ние имахме очакване, че те ще дойдат в Европа за турнир и това трябваше да е съпътствано с посещението им в София. Когато това не се случи, дойде идеята да се замени с мач с Милан. Това бе далеч по-лесно предвид чисто географската близост. Може би организаторът трябва да отговори къде се провалиха нещата. За нас репутационно, а за организатора – финансово. Преглътнали сме го този горчив хап, но на този етап най-важно е какво се случва с парите на феновете и как ще им се възстановят сумите. Дискутираше се темата да заведем дело, но засега важното е да се върнат парите на хората“, подчерта Иванов.

„Ривалдиньо още от престоя си в Румъния имаше здравословен проблем, който не успяхме да решим през миналия сезон. През лятото направи една операция в Бразилия, но нещата ескалират до момент, в който преценихме, че е по-добре отново да претърпи интервенция. Очаквам той да е на разположение през ноември-декември или за старта на зимната подготовка. Надявам се, че ще успее да покаже качествата, които сме видели в него, когато сме го привличали“, допълни Красимир Иванов.