Официално! Лудогорец се отърва от Пауло Аутуори, маха и Мето Томанов

Незадоволителните резултати на Лудогорец доведоха до раздяла с бразилския специалист начело на клуба - Пауло Аутуори. Витаят слухове, че той ще поеме колумбийският гранд Атлетико Меделин, който е закъсал. 

ЕТО КАКВО ГЛАВИ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА РАЗГРАДЧАНИ:

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ взе решение да удовлетвори молбата на старши треньора Пауло Аутуори договорът му с Клуба да бъде прекратен по взаимно съгласие. Мотивите на бразилския специалист са лични.

Съгласно уговорката Пауло Аутуори ще води отбора в мача срещу Левски на 20 октомври, след което ще си замине от България.

Начело на българския шампион ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на Аутори и треньор на Младежкия национален отбор. Той ще дебютира като старши треньор в мача с кипърския АЕК Ларнака.

Новината за напускането на Аутори беше съобщена днес на футболистите, които се готвят за мача с Левски на тренировъчния комплекс на Клуба.

Дългогодишният спортен директор на ПФК „Лудогорец“ Методи Томанов също беше освободен от поста с решение на Управителния съвет на Клуба. Очаква се в близките дни ръководството на ПФК „Лудогорец“ да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция.

Управителният съвет на Клуба благодари на Томанов за всеотдайната работа през годините. Той е с основна заслуга за селекцията в „Лудогорец“ от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на Клуба в българското първенство и на европейската сцена.

ПФК „Лудогорец“ желае лични и професионални успехи на Методи Томанов в бъдещите му дейности.