Жеков се завръща в националния тим, очакват Казийски още няколко дни

снимка: SPORTA.BG

Националният селекционер на България Пламен Константинов даде първата си пресконференция начело на „лъвовете“.

Той бе представен официално на поста от БФ Волейбол. Добрата новина дойде от Пламен Константинов, който заяви, че Андрей Жеков се завръща в националния отбор за Световното първенство в Полша.

Българската звезда Матей Казийски е получил покана за завръщане в националния отбор, но неговият отговор ще стане ясен на 21 юли, когато стартира лагера на националите за Световното първенство. Ако Казийски се появи на лагера значи е приел поканата на Пламен Константинов.

"Андрей Жеков започва тренировки с отбора. Поканих Казийски след като говорих с него по този въпрос, но още не се знае дали ще приеме,“сподели Константинов на първата си персконференция.

Константинов потвърди и своя щаб, където се включва италианеца Алесандро Пироли. България ще изиграе няколко приятелски двубоя преди Световното първенство в края на август. Предстоят ни контроли с Белгия в България и турнир в Полша с Русия и Китай, а непосредствено преди старта играем с Бразилия и Франция.

„Да съм начело на националния е връх в моята кариера. Това може не е най-добрият момент, но съм готов да работя. Моята философия е различна за това как трябва да изглежда отбора. Ще използвам изграденото от предишните треньори, но ще променя лицето на отбора на терена. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам много по-голяма отговорност и всеки от момчетата трябва да свикне да я носи,“ сподели Пламен Константинов.