Официално: Бойко Борисов и Коко Динев представиха Веселин Марешки - новият собственик на Локомотив Пловдив

снимка: Булфото

Очаквано новият собственик на Локомотив Пловдив се казва Веселин Марешки.

 

Днес варненският бизнесмен и собственик на огромната верига аптеки "Марешки" бе представен пред фенове и журналисти на стадион „Локомотив" в парк „Лаута".

 

Лично министър-председателят на България Бойко Борисов присъства на събитието, на което бяха още бившият вече бос на „смърфовете" Константин Динев и административният директор на клуба Атанас Узунов.

 

"Благодаря много за топлото посрещане. Оказвам дължимото на г-н Динев. Все пак е направил много за Локомотив Пловдив.

 

"На г-н Бойко Борисов му бяха необходими само пет минути, за да ме убеди, че бизнесът трябва да помага на футбола. В знак на добрите ми намерения и желанието да осигуря стабилност на клуба показвам документ, с който удостоверявам, че съм внесъл 1 милион лева по сметките на клуба. Това е само началото.

 

Успех и хубави емоции на всички", бяха първите думи на Марешки. Той получи фланелка с номер 1 и специална сребърна значка, който показа пред всички и бордерото, с което днес са прехвърлени 1 милиона лева по сметките на клуба.

 

„Благодаря на Марешки, казах му още от начало, че искам да дойдем с преведени пари. Имаме задължително условие за вашия клуб - да стане пример за борбата с черното тото. Тогава ще продължим да помагаме. Черното тото убива футбола.

 

За да има силен Локомотив, трябва да има силен Ботев, независимо дали ви харесва. Това е, отивам да загрявам", сподели премиерът.

 

Освен властта в Локомотив новият собственик поема и дълговете на клуба в размер на около 2 милиона лева.

 

Новият благодетел на клуба заяви, че за него са били достатъчни десет минути, за да вземе решение и да откупи акциите на Локомотив.

 

"Очаквам добри резултати и никакви задкулисни игри и в тази връзка ще поощрявавм във всичко и за всичко спортно-техническото ръководство", каза по-късно на специална пресконференция Веселин Марешки.

 

"Трябва да разчитаме на българските футболисти, а не на чужденци, които не винаги дават всичко от себе си", подчерта новият собственик.

 

Той декларира, че клубът няма да има финансови проблеми, но няма да позволи разхищения и кражби.

 

"Не е изключено да въведем и тест за лоялност по отношение на играчите и всеки, който е залагал, няма да има място в клуба", допълни още Марешки.

 

Веселин Марешки е роден през 1967 година, семеен е с две деца. Той е завършил математическата гимназия във Варна и висшето си образование започва в Москва, а по-късно се дипломира в България във Варненския технически университет.

 

Веригата аптеки "Марешки" е разпространена в цялата страна, а на последните местни избори Веселин Марешки бе кандидат за кмет на Варна и дори стигна до балотаж срещу Кирил Йорданов.

 

Според някои Веселин Марешки е в топ-десятката на най-богатите българи.


Припомняме, че Константин Динев се отказа от финансирането на Локомотив между двата мача с Витес от Лига Европа, а чашата на търпението му преляха поредните протести на привържениците срещу него.

 

Днес той сподели, че Локомотив Пловдив ще му липсва, но призна, че не е можел да издържа повече на финансовото напрежение.

 

"Разбира се, че Локомотив ще ми липсва. Трябва да има приемственост, аз съм изключително щастлив, че се получи по този начин.

 

Разочароваха ме много неща. Най-голямата истина е, че нямам възможност да поддържам вече този стандарт, който трябва на клуба. Той е гранд и трябва винаги да е гранд. Каквото казах си го изпълних.

 

Аз си знаех, че не мога да издържам повече, исках да изчакам мачовете в Европа, което ми беше ангажимент. Благодаря и на двамата (Марешки и Борисов б.р.), че ще продължават идеята, която пазим доста време. Просто прекалено много се натрупа, истината е, че нямам възможност да поддържам този стандарт", заключи Коко Динев на раздяла.

 

След пресконференцията отборите на Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица излязоха за демонстративен двубой.