Черно море се подсили с бразилски халф

снимка: SPORTA.BG

Ръководството на Черно море и Еденилсон Бергонси днес стигнаха до споразумение и бразилецът подписа дългосрочен контракт с клуба, съобщиха от пресслужбата на клуба. 25-годишният халф впечатли с добрите си изяви по време на контролите и треньорския щаб начело със Стефан Генов реши, че той може да бъде полезен на отбора.

 

Еденилсон е роден на 13 септември 1987 година и е висок е 185 см. Играл е за няколко тима в родината си, последния от които е Жувентуд. След това преминава през италианския Варезе и белгийските Брюксел и Стандард (Лиеж).

 

Днес футболистите на Черни море подновиха тренировки, като сутринта проведоха бегово упражнение, а следобед - занимание с топка на стадион "Младост".

 

Утре ще стане ясно колко са сериозни контузиите на Ивелин Янев и Мирослав Манолов, получени в контролната среща срещу Черноморец в Бургас. Самуел Камацола и Георги Божилов се подготвят по индивидуална програма, а на Дончо Атанасов и Стамен Ангелов е предписана почивка.

 

Официалното представяне на отбора за новия сезон ще бъде в сряда (1 август) преди последната проверка от лятната подготовката срещу Добруджа от 18:30 часа на стадион "Тича".