Официално! Ботев с нов собственик до 2 седмици

Петролният бос Георги Самуилов официално е поискал да стане собственик на Ботев. Шефът на "Инса Ойл" отдавна се кани да се превърне от благодетел на "канарчетата - в мажоритар и реално д апридобие властта в най-стария футболен клуб у нас. Желанието на Самуилов ще бъде разгледано на Общо събрание на сегашния притежател на акциите - Сдружението. Това ще се случи след 2-3 седмици, защото минимумът за обявяване и свикване на Общо събрание е 14 дневен.

Жоро Самуилов лично ще оглави новия Борд на директорите, който ще сформира, когато вземе акциите, научи Sporta.bg. Вътре ще са още неговият адвокат - Димитър Радев, новият спонсор - Петко Ангелов, както и сегашният финансов директор Иван Йотков. Лошата вест на феновете е, че там ще присъства и недолюбваният вече от тях - Ангел Палийски.

ЕТО КАКВО ПИШАТ НА ОФИЦИАЛНИЯ СИ САЙТ "КАНАРЧЕТАТА":

Днес, 25.07.2018 г., г-н Георги Самуилов заяви официално желанието си за придобиване на контролния пакет акции в ПФК "Ботев" АД.

При председателя на Сдружение „ПФК Ботев” г-н Апостол Апостолов е депозирано писмо за намерение.

В писмото г-н Самуилов заявява намерението си да осигурява оперативната издръжка и управление на Клуба, както и инвестиционно намерение във връзка с довършване строежа на ст. „Христо Ботев”.

В официалния документ г-н Самуилов предлага и ръководен екип, на който ще разчита в оперативното управление, като имената в него ще бъдат предложени за членове на Съвета на директорите непосредствено след фактическото придобиване на акциите.

Сред новите имена в състава на ръководния екип попадат самият г-н Георги Самуилов, г-н Петко Ангелов и г-н Димитър Радев.