Обрат: Иван Иванов все пак отива в Базел?

Националът Иван Иванов все пак може да напусне Партизан Белград и да се присъедини към швейцарския Базел.

 

Sporta.bg припомня, че сагата с трансфера на Иванов в шампиона на швейцария се точи в продължение на няколко седмици, а в крайна сметкасамият българин призна, че сделката е пропаднала.

 

Той дори взе участие в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на неговия Партизан срещу арменския Ширак, завършил при 0:0, но с успех за сърбите в общия резултат с гол на чужд терен.

 

Сега обаче медиите в Швейцария оповестиха, че трансфер може и да има. Причината за това е, че Базел продаде най-добрия си бранител Александър Драгович на Динамо Киев.

 

Именно провалът на тази сделка стопира и трансфера на Иван Иванов. Сега обаче ръководството на клуба веднага да възобнови офанзивата си за българина.

 

Очаква се до часове окончателно да стане ясно дали Иванов ще заиграе в шампиона на Швейцария. Ако това стане факт, той няма да има право да се състезава за новия си тим в Шампионската лига поне до груповата фаза на турнира.

 

За да стане това обаче, Базел трябва да стигне до там. В третия квалификационен кръг на надпреварата швейцарците срещат Макаби (Тел Авив), докато Партизан има за съперник Лудогорец.

 

Очаква се трансферната сума за Иван Иванов да е около 1,6 милиона евро.