Нужни са ни по-малко приказки и повече действие, заяви Манчини

снимка: БТА/AP

Треньорът на Интер Роберто Манчини вярва, че в Италия е нужно повече действие и по-малко приказки след инцидента с димка, в мача между Торино и Ювентус, пратил фен в болница. Той сподели и това, което планира за летния трансферен прозорец.

Манчини сравни ситуацията и затрудненията, които в момента изпитват хората, отговарящи за сигурността на футболните срещи със същите случки, но в Англия.

Дори и в Англия имаше такива неприятни случки, но там нещата се решаваха доста по-бързо и по-ефективно от тук“, започна бившият треньор на Манчестър Сити в интервю преди гостуването на Удинезе във вторник.

В Англия само за 24 часа полицията намери и арестува виновниците. За наше съжаление ние говорим за подобни случки от години, но разговорите не помагат. Сериозните неща не искат разговори, а действия“.

Силният човек в Интер наблюдава на живо срещата между Парма и Палермо, завършила 1:0 за домакинте, с цел да си набележи трансферни цели за през лятото. Ето какво каза той във връзка с трансферната политика на клуба:

На игрището имаше толкова много качествени футболисти.

Впечатлиха ме Хосе Маури, Франко Васкес, както и Пауло Дибала. Има толкова много млади играчи, които са потенциални звезди, но ние няма как да разгадаем дали тяхното развитие ще бъде успешно.

Маури е млад и има качества. Сигурен съм, че скоро той ще играе в голям клуб“.

Манчини отговори и на нападките относно януарските трансфери, които той направи.

В Италия всички ние имаме навика да съдим отрано и да не проявяваме търпение. Не всичко може да стане бързо, особено когато говорим за играчи, които идват от други първенства.

Това се отнася и за Шакири и за Подолски. За мен и двамата са страхотни футболисти и професионалисти. При Подолски ситуацията е малко по-различна, защото той е при нас под наем и иска да се завърне в Арсенал“, завърши треньорът на „нерадзурите“.