Новото бижу на ЦСКА 1948: От дете мечтая за номер 10 в ЦСКА, жертвите си струваха

Новото попълнение на ЦСКА 1948 Томислав Павлов сподели, че най-сетне се чувства у дома. 26-годишният офанзивен халф прекара три години в школата на ЦСКА, а после стана вторият българин след Стилиян Петров, който играе в шотландския колос Селтик. На 18 години той се завърна в ЦСКА, а после се състезаваше за Миньор (Перник). Павлов стана капитан на "чуковете" и прекара 7 сезона там. Сега Томислав споделя пред клубния сайт на ЦСКА 1948, че е повече от щастлив да се присъедини към клуба.

"От дете мечтая да играя с Номер 10 в ЦСКА и сега тази мечта е изпълнена. Готов съм да накарам нашите фенове да мечтаят и да помогна да изпълним голямата цел пред нас – да извървим честния път към върха", сподели халфът.

"Чувствам се перфектно тук. Всичко е на едно много професионално ниво – както организационно, така и спортно-технически. Очарован съм от клуба, но не съм и изненадан – това е ЦСКА, няма как нещата да се случват по друг начин".

Запитан за периода си в Селтик Томислав сподели, че в името на голямата мечта трябва да се направят много жертви. "Чувството е страхотно, но този престой там ми коства и много жертви. Не е лесно на 15 години да се отделиш от семейство и приятели и да заминеш в чужда държава. Въпреки това, там се научих на много неща и съм благодарен, че получих този шанс. Този период в Селтик ми помогна да израстна и като човек, не само като футболист".

"Имам много приятели от там, дори живеех с Килиън Шеридън в една къща. Когато бе привлечен в ЦСКА, се виждахме няколко пъти в България. Той е страхотен човек. Някои от футболистите, с които тренирах и бяхме близки, в момента са гръбнакът на мъжкия отбор", сподели Павлов.

Той изрази уважението си към старши треньора Валентин Илиев и сподели, че се е наслаждавал на играта му в ЦСКА. "Да те тренира Валентин Илиев – това означава много. Когато бях в юношеския отбор на ЦСКА, той играеше при мъжете, а ние им гонехме топките по мачовете. Винаги съм се възхищавал на него и онзи отбор с Велизар Димитров, Мурад Хидиуед и останалите. За мен е чест да тренирам под ръководството на Валентин Илиев", заяви нетърпеливият да започне да играе Павлов.

"Никога няма да забравя мача с Ливърпул през 2005 година. Въпреки че загубихме в София, аз бях на пистата близо до такива футболни величия и чувството бе неописуемо", спомни си славните времена на ЦСКА бившият капитан на Миньор (Перник).