Новият в ЦСКА: Знам всичко за ЦСКА от Стоичков

снимка: cska.bg

Дошлият на проби в ЦСКА играч Бриан Ерерo разкри любопитни подробности от престоя си в юношеския отбор на Барселона, като разкри, че знае за отбора от легендата Христо Стоичков, който често е присъствал на тренировки на младежите на тима.

Левият краен бранител ще изкара проби под ръководството на Стойчо Младенов, като за себе си каза, че обича често да се включва в атаките на своя тим, като това е типично за представителите на каталунската школа.

"Играл съм в юношеските формации на Барселона като ляв защитник, но много обичам да се включвам в атака. Сред съотборниците ми тогава бяха Мауро Икарди, който сега играе в Интер Милано, и Жерар Деулофеу, който е в Евертън.

Един от треньорите, от които научих много, е Серхи, който бе част от дрийм тийма на Йохан Кройф. На много наши тренировки идваше великият Христо Стоичков. Двамата с  треньора си говореха дълго и ни даваха много кураж.

Това ни действаше много добре и ни зареждаше емоционално. Стоичков е едно от най-големите имена в Барселона. Знам всичко за него като футболна кариера и затова знам и за ЦСКА.

Всички в Барселона знаят за ЦСКА и за големия отбор, който този Клуб е имал преди, мисля, малко повече от 20 години. Тогава ЦСКА и Барса са играли полуфинал, а Стоичков е бил голямата звезда в тези мачове.

Затова искам да остана и да играя. На лагера тук в Турция условията са перфектни. Съотборниците ми са качествени футболисти и отлични професионалисти. Прави ми впечатление, че са доста задружни. Харесва ми в ЦСКА".