Новият шампионат в "А" група стартира на 18 юли

снимка: bfunion.bg

Следващият сезон в А група - 2015/2016, ще започне в уикенда на 18-19 юли, разбра "Тема Спорт". Това предстои да бъде официализирано на следващото заседание на Изпълкома на БФС. Това означава, че първенството ще стартира, след като тимовете ни са започнали участието си в евротурнирите. Първенецът ни се пуска във втория кръг на Шампионската лига. Първата среща от него е на 14 или 15 юли. Тимовете, които ще играят в Лига Европа пък, ще започнат още от първия квалификационен кръг. По програма първият двубой в него е на 2 юли.

Припомняме, че настоящата кампания също започна по същото време на годната - в уикенда на 19-20 юли 2014-а.

В наредбата на БФС е залегнало и следващия сезон отборите ни в елита да са 12. Те могат да бъдат намалени на 10 единствено ако някой не получи лиценз. Почти сигурно обаче ще бъде променена схемата на провеждане на шампионата и плейофните шестици ще отпаднат. Такова е желанието на повечето клубове, тъй като голяма част от мачовете в дъното се оказват напълно безсмислени. Така се очертава отборите да се срещат по три пъти и кръговете да бъдат 33.

В Б група обаче предстои драстично увеличение на тимовете, тъй като Изпълкомът на БфС мисли в нея да участват и дублиращи състави на клубовете от А група. Бройката на отборите може да достигне и 26. Засега обаче няма пълна яснота по този казус.

От Изпълкома трябва да официализират и датата и стадиона за провеждането на финала за Купата на България. Почти сигурно битката за трофея между Левски и Черно море ще е на 30 май, събота, на "Лазур" в Бургас. А началният час ще е 17:30 или 20:00.