Новата №1 се спъна на финала в Пекин, Гарсия ликува

снимка: twitter.com

Новата номер 1 в женския тенис Симона Халеп отново се препъна във важна битка и не успя да спечели трофея в Пекин от сериите "Premier Mandatory". Французойката Каролин Гарсия уби надеждите на румънката и грабна титлата след победа с 6-4, 7-6(3). 

15-ата в света Гарсия започна доста колебливо срещата, като загуби още първия си сервис гейм. Халеп поведе с 1-0, но френската тенисистка светкавично върна брейка и изравни. Двете обаче стабилизираха сервиса си и почти не даваха на своята опонентка точка за пробив. Така се стигна до 5-4 в полза на 23-годишната французойка и Халеп сервираше за оставане в първия сет. Това бе най-неподходящият момент за румънката да се пропука, но тя направи точно това. 26-годишната тенисистка даде два последователни сетбола на Гарсия, а тя се възползва от втория и поведе.

Във втория сет двете тенисистки взимаха лесно сервис геймовете си до 3-3. Тогава те изиграха гладиаторски седми гейм, в който Гарсия сервираше. Французойката направи нещо рядко срещано в тениса, като отрази уникалните 9 точки за пробив, които се откриха пред Халеп. Тя като по чудо спаси собственото си подаване, а това се оказа срив в играта на румънката. Все пак, двете стигнаха до тайбрек, а там Гарсия поведе с 4:1 точки. Халеп намали до 5:3, но французойката бе безпощадна и не й даде повече точка, затваряйки тайбрека със 7:3, а с това и мача.

Така Каролин Гарсия вдигна пета титла в своята кариера. Това се случва само 8 дни, след като номер 15 в света вдигна трофея в Ухан (Китай).