Гофен отказа Манарино в Токио и вдигна 4-а титла

снимка: twitter.com

Белгиецът Давид Гофен триумфира с титлата на турнира в Токио от сериите АТР 500, след като отказа на финала Адриан Манарино от Франция. Номер 11 в света спечели мача с 6-3, 7-5 за 1:25 часа и така вдигна четвърта титла в своята кариера. Французинът, който е 31-и в световната ранглиста, остана с празни ръце и все още чака първа титла в професионалния си път.

26-годишният белгиец наложи своето темпо в самото начало на срещата, като взе първото си подаване, а после получи два брейкбола на сервиса на 29-годишния си опонент. Гофен обаче проби следващото му подаване и поведе с 3-1, след което затвърди брейка. До края на сета белгиецът не даде точка за пробив на Манарино и така без проблеми частта отиде на негова сметка след 6-3.

Французинът нямаше какво да губи и започна силно втория сет, напипвайки постепенно играта си и налагайки своето темпо. Той поведе с 3-2, след което проби съперника си за 4-2. Когато просто трябваше да затвърди брейка, Манарино допусна светкавично връщане на пробива. Гладиаторският седми гейм завърши в полза на Гофен.

Стигна се до 5-5 и сервис на Манарино. Френският тенисист обаче отново се пропука и даде цели два брейкбола на белгиеца. Гофен изпусна първия, но взе следващия и сервираше за мача. Номер 11 в света завърши безпроблемно последния си гейм на нула и вдигна титлата в Токио.