Нов стряскащ слух: Лекарите спрели да будят Шумахер?

Слуховете и спекулациите за състоянието на германската спортна икона Михаел Шумахер не са спирали, откакто Пилето падна при каране на ски във Френските Алпи в края на миналата година.

Най-новата информация, тиражирана от медиите, е че лекарите са спрели процедурата по постепенното събуждане на Шумахер, която стартира в края на януари.

С тази новина гръмна немското издание “Фокус”, според което докторите временно са спрели процеса заради възникнали “усложнения”. От медията се позовават на близки на Шумахер, но не уточняват за какви точни проблеми става въпрос.  

Реакцията на мениджърката на Михаел - Забине Кем не закъсня и малко по-късно тя опроверга тази информация, заявявайки, че няма промяна в процеса по събуждането на клиента ѝ.

“Тази фаза може да отнеме дълго време, което за огромно наше съжаление може да доведе до много погрешни тълкувания”, каза Кем, цитирана от германската информационна агенция DPA.

Инцидентът с Шумахер се случи на 29 декември 2013 година, като оттогава за него се грижат в Университетската болница в Гренобъл, където претърпя две животоспасяващи черепно-мозъчни операции и бе поддържан в състояние на изкуствена кома.

Около месец след зловещото падане - на 30 януари Сабине Кем съобщи, че започва процедура по извеждането на клиента ѝ от комата.

Преди няколко дни пък се появи информация, че Шумахер е преодолял сполетяла го белодробна инфекция, макар и неговият мениджър да отрече подобни слухове.

Бившият съотборник на Шуми във Ферари - Фелипе Маса пък даде надежди на феновете, след като сподели, че Михаел си е мръднал устните, когато го е посетил в болницата.

Миналата седмица семейството на 45-годишния германец отново излезе с официално съобщение на неговия уебсайт. Близките на Шуми отново благодариха на милионите фенове на Пилето, макар и не успявайки да ги зарадват с положителни новини около състоянието му.

"Всички ние сме дълбоко трогнати от съобщенията, които получаваме от цялото земно кълбо. Тази невероятна подкрепа дава сила както на нас, така и на него. Благодарим ви много! Всички знаем, че Михаел е боец и че той няма да се предаде!”, се казва в краткото изявление от близките на Шуми.