Нов бунт за пари тлее на "Герена", скоро Левски може да остане без треньори

снимка: Булфото

Финансовата криза в Левски става все по-тежка, а това пра­ви все по-сложна си­туацията в клуба. Преди дербито със Славия футболисти­те се вдигнаха на бунт заради две за­бавени заплати. Те заплашиха, че ще спрат тренировки и отказаха да отидат на лагер преди мача.

Тогава директорът и треньор Георги Ива­нов успя да тушира напрежението. Сега ситуацията в събле­калнята също е теж­ка, но тази в ДЮШ вече започва да из­лиза извън контрол. Треньорите в школа­та на Левски се бун­туват, защото клу­бът им дължи по 3 заплати, пише в. "Меридиан Мач".

Директорът Даниел Боримиров все пак успява да удържи специалис­тите, които всеки момент може да из­лязат в ефективна стачка.

Тежко е по­ложението и при служителите в адми­нистрацията на клу­ба и персонала, обс­лужващ първия от­бор, които също не са взимали пари от три месеца. На „Герена" все още пазят поведение именно заради спо­менатите по-горе Ге­орги Иванов и Даниел Боримиров, чии­то авторитет спасява положението засега.

Послед­но пари в клуба са вземали футболистите. Това е станало преди дербито с ЦСКА, като играчите са получили 80 процента от месечното си възнаграждение, посочва "Меридиан мач".

В началото на следващата седмица клубът за пореден път от старта на се­зона ще провисне с по две заплати на иг­рачите, като този път дори ще има още едни 20 процента допълнително.

На този фон в отбора са побеснели от идеята за глоба на Луис Педро. Един от хората, занимаващи се с финанси в клуба, е поискал холандецът да бъде се­риозно санкциони­ран, защото е ка­зал... истината.

Въп­росният „син" шеф е бил недоволен от факта, че Педро е признал пред гласе­ния за нов централен нападател на клуба Гийон Фернандес, че заплатата му се бави с два месеца. Това раз­критие е накарало тарана да преосмисли уж сигурния си трансфер в Левски.