"Нощта на скоковете" - 10 януари в "Арена Армеец"

След официалното потвърждение за Вечерта на скоковете преди седмица, часовникът вече отброява оставащите 28 дни до началото на шоуто което ще се проведе на 10 януари 2015 в Арена Армеец, град София.

Българска Федерация по Мотоциклетизъм ще продължи традицията положена преди 4 години и отново ще събере бивши, бъдещи и настоящи мотоциклетни състезатели, които в момента са студенти в Национална Спортна Академия "Васил Левски", град София, специалност "Авто-мото".

Някой от студентите ще положат и своите първи стъпки в придобиването на знания за това как се организира състезание по мотоциклетизъм от световен ранг като тяхната помощ при изграждането на арената винаги е била добре дошла.

Съвместната работа със студентите от НСА, е част от програмата на БФ Мотоциклетизъм за популяризиране на мотоциклетния спорт във всички негови форми, като тази кампания ще продължи през следващата седмица, когато спортни организации и институции работещи с деца лишени от родителски грижи ще имат възможността да вкусят от тръпката и адреналина на Вечерта на скоковете в София.

Успоредно тези социални аспекти на Вечерта на Скоковете, вече стартира и същинската подготовка за самото състезание. За изграждането на състезателното трасе в момента се ревизират и подготвят необходимите 1200 куб. метра земна маса, тръбните конструкции и балите слама за покриването на 3 276 кв. метра полощ в Арена Армеец.