Норвежкото дете чудо - най-младият играч в квалификациите

След победата на Норвегия с 2:1 над България публиката на стадион Улевал в Осло аплодираше 15-годишното момче Мартин Йодегорд за дебюта му, появил се на терена в 63-ата минута. Йодегорд, който стана най-младият участник в квалификационен мач за Европейско първенство на 15 години и 301 дни, говори кратко пред медиите.

"Бях много нервен през цялото време, особено когато изтичах извън скамейката и почнах да загрявам. Но бързо се отпуснах, защото одобрителните аплодисменти ме насърчиха и ме зарадваха. Бях сигурен, че ще спечелим мача, след като гледах как се развиваха събитията на терена.

Трите точки в нашата кошница са най-важното", каза младокът. Накрая той получи и одобрението от треньора Хьогмо, който заяви, че Мартин е показал отличен контрол върху топката.

Но големият герой беше друга резерва- 21-годишният Ховард Нилсен, който се разписа в 72-ата минута победно за скандинавците.

"Чувствам се страхотно! Това беше една атака, която започна от ляво, топката мина през Пер Шелбрейд, стигна до мене и аз стрелях от воле. Знаех, че трябва да го направя бързо и просто да улуча вратата. Наистина съм щастлив, че попадението ми има цената на победата, заяви авторът на втория гол за домакините Ховард Нилсен.

Течеше 13-ата минута, когато капитанът Пер Килиан Шелбрейд пусна перфектен пас напред през центъра на българската защита, Тарик Елюнуси успя да надбяга Апостол Попов, преодоля и вратаря и вкара за 1:0.

"В един момент се бях притеснил, че ще ми избяга топката. Но е сладка битка да изпревариш вратар и да търколиш топката в мрежата, коментира Елюнуси пред вестник Верденс Ганг, цитиран от БТА.