Ивелин Попов намекна, че медиите са виновни

снимка: БТА

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов заяви след поражението от Норвегия с 1:2, че въпреки това играта е била по-добра в сравнение с мача с Хърватия и пропилените три точки могат да се наваксат.

"Имахме положения, но не успяхме да вкараме втори гол и да си тръгнем минимум с 1 точка. Не бих искал да очертавам кой е виновен и кой не е, но след като сме загубили, всички са виновни. От масажиста, до последния от футболистите в списъка. Шансовете за трето място в европейските квалификации не са загубени.

В сравнение с мача с Хърватия, играхме по-добре. В съблекалнята всички бяхме мотивирани, концентрирани. Но какво да направим!? Ще продължим да се борим, все пак ние сме в националния отбор, не могат да ни изгонят всичките".

Попов заяви, че критиките към отбора след поражението от Хърватия са се отразили, защото били много жестоки, но така са преценили някои медии и така са отразили ситуацията. На въпрос защо се допускат такива голове и дали е от липса на концентрация, той отхвърли тази версия и заяви: "Някой е закъснял с части от секундата, друг не го е подсигурил, трети е сгрешил.

За мен все още сме в играта. Не бързайте да ни отписвате. Не може да се каже, че сме в нокдаун. Да се обвиняваме, е нелепо. Трябва да смекчим тона. Паднахме от Хърватия, два дни не ни оставиха да паднем на земята, но така са преценили някои медии".

"Не е приятно да губиш два мача поред, но това е животът. Утре ставаме и продължаваме. Аз винаги съм реалист, и мисля, че имаме шанс за трето място".

На въпрос как би приел критиките от Любослав Пенев, капитанът и нападател на Кубан (Краснодар) отговори: "Любослав Пенев е старши треньор на отбора, и няма кой да се сърдим, ако има претенции към някого. Той е прав, защото познава отлично качествата на отбора. На разочарованите ще кажа да бъдат с нас и да ни подкрепят до последно, защото имаме още какво да дадем", каза Попето, цитиран от БТА.