Ниска заплата в основата на скандала Цветкович-Левски

Всичко се върти около Бенджамин“ – обичат да казват в САЩ. Причината за този израз е, че на 100-доларовата банкнота е ликът на един от Бащите – основатели на държавата, Бенджамин Франклин. Тук често споменаваме – „Каквото и да ти говорят, става въпрос за пари“. Та и случаят с Милош Цветкович, заради който агентът му и изпълнителният директор на Левски се хванаха за гушите, е същият.

Сърбинът е най-нископлатеният титуляр в защитата на сините, а от останалите в стартовата единайсеторка може би заплата е по-малка единствено на нападателя Станислав Костов, който е клиент на същия агент, пише "Тема спорт". Със сигурност мениджърът иска да докара по-високи приходи на сръбския десен защитник. Още повече, че Цветкович е несменяем титуляр при сините вече година и половина и реално няма алтернатива – негов заместник е юношата Ивайло Найденов, който номинално е халф.

След искрите, които прехвърчаха, най-вероятно обстановката около играча ще се успокои и надали ще се стигне до ситуацията от първата половина на тази година, когато сините изпуснаха Роман Прохазка. Тогава те искаха да задържат играча, но той предпочете офертата на чешкия шампион Виктория Пилзен и си тръгна като свободен агент.

Очаква се развитие около новия договор на Цветкович да има до края на месеца.