Николай Николов пак отсвири националния

снимка: Бончук Андонов/volleyball.bg

Централният блокировач Николай Николов ще поиска почивка от селекционера Пламен Константинов за Световната лига през лятото. Същото смятат да направят още няколко от ключовите играчи. Намеренията си Николов е споделил пред познати в залата в Правец, където изгледа победата на баскетболния Лукойл Академик над Ямбол. 

Същото желание имал и Тодор Алексиев, който отпадна от злополучната олимпийска квалификация в Берлин заради контузия. Така Николов ще пропусне втори голям форум. Той не участва на европейското, защото се оплакваше от контузия. Травмата му отшумя след турнира и той се включи в игра за иранския Пейкан на световното клубно първенство, където беше определен за блокировач номер 1.

Надежда Кожухарова, "Меридиан Мач"

Sporta.bg припомня на читателите си, че по време на Европейското първенство в България и Италия през есента, Николов заяви, че има травма, която го спира от игра. След това изказване той не записа нито минута на първенството на Стария континент, но изненадващо бързо се възстанови за Световното клубно първенство няколко дни по-късно. Там централният блокировач не пропусна нито един мач, като бе сред най-резултатните за Пейкан и спечели наградата за "блокировач №1 на турнира".