Николай Киров е вариант №1 за ЦСКА

ЦСКА обсъжда имената на няколко специалисти, които да застанат начело на новия сезон, а според информация на сайта topsport желанието на ръководството е да назначи българин.

Любопитното е, че сред родните специалисти вариант №1 е треньорът на Ботев Николай Киров-Белия. С него тепърва ще се водят официални разговори, но наставникът на „канарчетата“ вече е запознат с интереса от страна на тима от „Българска армия“.

Под ръководството на Киров Ботев спечели Купата и Суперкупата на България и направи повече от приличен рейд в евротурнирите миналото лято, въпреки постоянните финансови неуредици в клуба. Отборът му играе приятен за окото футбол, а и обстановката в родния футбол му е добре позната.

До края на настоящия шампионат, който завършва на 20 май ще стане ясно дали двете страни ще стигнат до консенсус. Киров има договор с „канарчетата“ до 2020 година, така че ще са нужни и допълнителни споразумения на ниво клуб-клуб.

План „Б“ за „червените“ е чуждестранен специалист. Твърди се, че единият от тях е настоящият треньор на Цървена Звезда – новина, която обаче по-скоро е в сферата на добрите пожелания.