Недялков: Самотен съм, езикът е най-големият ми проблем

снимка: fcdallas.com

Бившият ляв бек на ЦСКА-София Антон Недялков, който премина в Далас през зимния трансферен прозорец, разкри трудностите си отвъд Океана. Родният национал даде интервю за местното издание "Dallas News", в което сподели тежките си първи месеци за адаптация в САЩ. Това е и първият престой на футболиста извън България. 

"Чувствам се добре. Намирам се на ново място, в нов град, в нова държава. Всичко за мен е непознато. Момчетата от отбора ми помагат, тъй като се чувствам самотен тук. Никой в тима не говори моя език, но се оправяме. Езикът е най-големият проблем. Всичко друго не представлява трудност. Много неща разбирам, но други – не. Съотборниците ми и треньорът ми помагат", призна Недялков.

Още с пристигането си в града, той се среща с българската общност в Далас, която му помага да се приобщи по-бързо и да се почувства у дома си. За това е "виновно" клубното ръководство, което иска добър старт за 24-годишния футболист и го запознава с общността. Българинът сподели още, че чака пристигането в САЩ на своята приятелка. В момента тя иска да разшири периода на визата си, за да остане по-дълго при Недялков. 

24-годишният ляв бек вече дебютира за тима на Оскар Пареха при победата с 3:0 над Сиатъл Саундърс и започва да се налага в отбора. Наставникът пък е доволен от показаното от българския футболист.

"Антон полага големи усилия, за да се адаптира. Всички се опознаваме с него лека-полека. Изглежда много отворен, а за нас е най-полезно, че е отборен играч. Това ми хареса още от първия момент, в който го видях. Очаквам да се утвърди и да стане важен играч за Далас", призна Оскар Пареха.