Белчев говори за заместника на Каранга и БФС след срамната контрола

снимка: lap.bg

Старши треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев разкритикува футболистите си след загубата с 2:3 от Струмска слава в контролна среща, играна днес. Проверката на Панчарево мина без голмайстора на "червените" Фернандо Каранга и това позволи на 12-ия в класирането на Втора лига да измъкне успеха.

Белчев заяви, че не е видял това, което иска на терена. Той призна, че първият мач от плейофите срещу Ботев (Пловдив) ще е повече от труден без отсъствието на Каранга и заяви, че Хеан Бланко ще го замести на върха на атаката. Наставникът на "червените" дори погна Дисциплинарната комисия към БФС, че не е наказала по-рано бразилеца за скандалните му прояви.

"Изводите, които мога да си извлека, са такива, че хората, на които трябваше да им дадем повече игрови минути, играха днес. Но показаното не е това, което ми се иска. 

Най-вероятно Бланко ще замести Каранга срещу Ботев (Пловдив). Той работи много в тренировъчния процес и по време на мачовете, когато му се даде възможност. Някой много трудно ще запълни празнината от Каранга, няма какво да се лъжем. Но трябва да я запълним тази празнина.

Няма нужда от тази истерия около Каранга. Това, което някои целяха, го постигнаха. Аз не оправдавам Каранга в никакъв случай. Не ме разбирайте погрешно. Имах разговори с него и преди, и след мача с Левски. Просто мисля, че неговите жестове не са лично против никого. 

Много пъти е правил тези жестове. Миналата година го правеше срещу Дунав и други отбори. Не мога да разбера защо комисията не взе мерки по-рано?! Явно тогава на никой не пречеше, а сега - пречи. 
На мен ми се иска да не бъдем зависими от нито един футболист. Надявам се да се справим без Каранга. На кого пречи ли?! Не искам да коментирам. Може би на конкурентите. Интересно ми е, че имаше други мачове, в които го правеше, но в тях не го наказаха, а го наказаха сега", заяви Белчев, който обърна внимание на още един футболист в своя отбор. 

"Укра е много опитен футболист, но му трябва още време. Надяваме се да работи още много и да си подобри състоянието. На този етап не е това, което ми се иска на мен", разкри наставникът на ЦСКА-София.