Неделев няма да дебютира и тази седмица

снимка: mainz05.de

Българският национал Тодор Неделев няма да е част от състава на Майнц 05 и за утрешното гостуване на Шалке 04 в мач от 22-ия кръг на Бундеслигата.Информацията съобщи местното издание Main-Spitze.

Неделев беше привлечен от Ботев (Пловдив) през януари, но все още не е дебютирал в Бундеслигата. Младият талант е напълно възстановен от операцията на глезена,която бе причината да пропусне 10 седмици от есенния полусезон от средата на септември до началото на декември.

Старши треньорът на Майнц Томас Тухел е доволен от представянето на крилото на тренировките, но не иска да избързва с пускането му в игра в Бундеслигата.

"Тодор става все по-добър, но не искаме да го хвърляме прекалено рано в мачовете от първенството. Това няма да е правилно, тъй като той не се е адаптирал напълно и все още има да коригира някои неща."

"Хубавото е, че не се нуждаем задължително от него в този момент. Знам, че за Тодор е разочароващо, че не попада в състава. Като спортен педагог обаче мога да го посъветвам да остане спокоен", каза още наставникът на Майнц.