Неделев близо до нов епос от центъра (ВИДЕО)

Пловдивският Ботев откри новата година с победа. "Канарчетата" се наложиха с 2:0 над Локомотив (Горна Оряховица) в контрола, състояла се на базата в Коматево. Попаденията бяха дело на Вутов и Неделев.

Най-коментираните неща в мача бяха три - дебютът на Антон Карачанаков, нов опит на звездата Тодор Неделев да вкара от центъра и представянето на цели 7 юноши, които играха.

Карачанаков се понрави с настоятелна игра и голов пас с пета към Вутов. Тошко пък този път вдигна летвата и пробва да наниже попадение дори зад центъра. Той бе близо до успех, защото ударът му летеше право във вратата, но стражът на гостите от Северна България се върна бързо и не позволи на кълбото да се оплете в мрежата му. Все пак Тодор успя да отбележи от дузпа и да оформи крайния резултат - 2:0.

Иначе Ботев показа, че има много талантливи млади футболисти. Кристиан Добрев започна като титуляр, Слави Шопов и Иван Василев стартираха второто полувреме, а Димитър Тонев, Габриел Землярски, Станислав Работов и вратарят Стилян Ангелов се появиха малко след началото на втората част.

Участие в контролата взеха и преотстъпените през есента Ташолов и Апостолов. Цял мач на терена останаха само Филип Филипов и Неделев. Заменен бе дори капитанът Балтанов.

Следващите проверки на Ботев ще са на турска земя. Тимът заминава на лагер в Анталия.