Левски разкарва играчите с високи заплати, пръв е Обертан

Новите босове на Левски ще предприемат промени в състава. След назначението на Павел Колев на "Герена" смениха треньора, освободиха главния скаут Кирил Вангелов и предстои раздяла с Красимир Иванов.

Идеята на шефовете на сините е да се освободят постепенно от всички играчи с високи заплати. Павел Колев вече заяви, че Левски ще залага основно на българи, а в момента на "Герена" те не са много. Именно поради тази причина сините ще търсят начин да продадат част от чужденците в отбора.

Според "Меридиан Мач" сега на ред идват играчите и клубът ще направи всичко възможно, за да продаде в най-кратки срокове звездата Габриел Обертан и още няколко от легионерите. Основната причина за това е огромната заплата на французина.

Припомняме, че той наскоро подписа нов договор, според който месечното му възнаграждение е близо 100 000 лева, които той не оправдава на терена. Огромната заплата на французина е взривила съблекалнята на сините. Всички футболисти - и българи, и чужденци, го дават за пример, настоявайки да взимат повече пари.

Друг футболист със статута на титуляр също е в списъка за бърза продажба. Става дума за швейцареца Давиде Мариани. И при него причината за спешна раздяла се крие в огромната му заплата. Припомняме, че мениджърът на Мариани пъти обявява, че нито един клуб в Швейцария няма да даде на клиента му заплатата, която прибира на "Герена".