Най-великите моменти в историята на Мача на звездите

снимка: БТА/AP

Този уикенд в центъра на вниманието отново ще е Сочи 2014, но отвъд Океана ще се проведе дългоочаквания звезден уикенд в НБА.

Събитието почва с мач между изгряващите звезди в "лигата на извънземните", като има още и мач между знаменитости. В събота са и конкурсите по забивки, тройки и умения, които събират голям брой звезди.

Главното събитие си остава Мача на звездите, който и през тази година събира най-добрите играчи в лигата, а единственият отсъстващ е Коби Брайънт, който лекува травма на коляното и няма да се възстанови на време за двубоя.

В навечерието на двубоя от nba.com представиха десетте най-добри момента от Мача на звездите през годините, като част от най-големите имена в баскетбола са получили място в класацията.

Единият от моментите е през 2003 година, когато легендата Майкъл Джордан, тогава играч на Вашингтон Уизърдс, наниза победен кош със сирената в последното си появяване на сцената на All-Star двубоя.

Сред изпълнителите попадат Трейси МакГрейди с безумната си забивка през 2002 година, Коби Брайънт, Меджик Джонсън и куп други звезди...