Най-сетне: Левски назначава спортен директор

снимка: lap.bg

Левски обмисля да назначи спортен директор в клуба, който да следи изкъсо работата на старши треньора Делио Роси и да координира спортно-техническата част в клуба, твърди "Меридиан Мач". Не се споменават обаче нито имена на евентуалния нов шеф, нито кога ще започне дейността си на "Герена".

Очаква се това да се случи в началото на следващата кампания, макар да има вероятност спортен директор да се назначи още до края на настоящия сезон. Едно от най-спряганите имена е това на Наско Сираков. От "Герена" обаче отрекоха да са водили преговори със своя голмайстор номер 1. 

Заговори се още, че Христо Йовов може да се завърне на "Георги Аспарухов" в тази роля, но с него преговори водеше Асен Букарев. Самият Букарев пък подаде оставка преди месеци.

В момента Левски няма спортен директор, а дори Асен Букарев не се водеше на тази длъжност. Неговите функции донякъде съвпадаха с работата на спортния директор, но той бе координатор по спортно-техническите въпроси. Последният човек, изпълнявал длъжността, бе Даниел Боримиров. 

От клубното ръководство неотдавна обявиха, че към момента нямат намерение да назначават нова личност на поста, но явно са променили решението си.