Левски контрира: Клубът хамелеон пак показа провинциално мислене!

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски отговори на големия съперник ЦСКА-София относно наказанието на Фернандо Каранга по типичен за "сините" начин. Както знаете, бразилецът бе наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с 6000 лева глоба и 1 мач заради размахването на надуваем член с шал на Левски пред публиката на "червените". 

Вчера от "Армията" излязоха с декларация, в която обвиняват БФС за тежкото наказание на своя голмайстор. "Сините" не им останаха длъжни - те веднага контрираха с изявление, в което поругават "клубът хамелеон" и "любимия Фернандо". 

Публикуваме написаното от "сините" без редакторска намеса: 

"Не се страхуваме от вас!

Наскоро бяхме написали, че е лесно да се пребоядисаш, но е трудно да промениш манталитета си. Колко сме били прави!

В края на вчерашния ден българската футболна общественост беше предизвикана с фразата "Има защо да се страхувате!". Дори не се изненадахме да видим кой е авторът на тази смехотворна фраза.

Вместо да накаже собствения си състезател за откровено просташкото му поведение, ръководството на един клуб с големи претенции демонстрира провинциалното си мислене и откри в скромното приятелско наказание от страна на БФС за "любимия Фернандо" терор срещу клуба им. Явно вече имат вярата, че помощ за поредното им безумие просто им се полага.

Спестяваме си разсъжденията относно примера, който дават на привържениците на футбола. Как ли биха наказали в една нормална европейска държава един футболист с надуваем пенис в ръка или жестове, недвусмислено провокиращи насилие, които се излъчват по национална телевизия?

Но ние няма да му простим факта, че същият любимец беше завладян от видим екстаз, поругавайки символите на нашия клуб. Защото обидата, която нанася върху милиони и индиректно върху името на Апостола, е очевидно търсена и желана.

Щеше ли този футболист да се чувства окрилен, ако това му безпардонно поведение не е толерирано от преките му ръководители, опитващи се да му вдъхват чувство за безнаказаност?

Левски е автентичен софийски клуб, създаден по естествен начин, който вече повече от век с гордост и достойнство носи името си.

И тук идва ред да припомним на клуба хамелеон, че партизанските методи на терор и заплаха може да работят в някои случаи и с някои хора. Но... Ние сме Левски! И вашето "Има защо да се страхувате!" поражда само усмивка на снизхождение.

Какво ще се случи? Пак ще смените името? За маркетингови цели? Все пак вашата "борба докрай" започва с всяко ново име".