Нашата боркиня Елица Янкова засрами мъжете в схватка с надъхана рускиня на Олимпиадата

Страхотна победа записа на Олимпиадата нашата боркиня Елица Янкова. Тя победи по великолепен начин рускинята Милана Дадашева с 9:4 точки в осминафинал.

Костова се измъкна от много сложна ситуация. Тя позволи в първата част съперничката й да натрупа аванс от 4 точки. В самия ктрай на на частта обаче сътвори майсторски обрат. Тя няколко пъти контрира атаки на Дадашева и светкавично постигна точкови нападения - 5:4 за Елица.

Във втория период на тепиха имаше само една боркиня - нашата. Класни ключове и тръшкания вдигнаха преднината на младата ни 20-годишна състезателка на 9:4. До края на срещата Костова суъмя по чудесен начин да запази аванса си и така се поздрави с успех.

На четвъртфинала българката ще с еизправи срещу колумбийка. двубоят стартира след 18.00 бг време. 

По-рано през деня България започна с победа и загуба в олимпийския турнир по женска борба в Рио де Жанейро. Елица Янкова се наложи в категория до 48 килограма, докато Мими Христова не успя да се справи в своята първа среща в категория до 58 килограма.

Елица Янкова победи само за 2:50 минути с 10:0 точки – технически туш срещу 31-годишната Ндоло, която е бронзова медалистка от Игрите на Добра воля в Глазгоу 2014.

Другата ни представителка в днешния ден Мими Христова претърпя загуба с 4:7 точки (58 кг) от 22-годишната Орхон Пуревдорж от Монголия, с което се надява да бъде изтеглена на репешаж.