Тотален хаос в родната борба! Очаква се дъжд от оставки

снимка: Булфото

Напрежение и хаос се задава в българската борба. Само дни след утвърждаването им на постовете, треньорите на класиците и свободняците Армен Назарян и Серафим Бързаков са пред напускане заради неяснота около помощниците им. Преди няколко дни генералният секретар на федерацията Рахмат Сукра обяви, че след президетските избори Управителният съвет ще се събере, за да определи щабовете на трите стила, припомня "Меридиан Мач". Няколко дни преди заминаването на жените и свободняците за Купата на европейските нации в Румъния обаче това все още не е факт.

В понеделник тримата треньори - Армен Назарян, Серафим Бързаков и Петър Касабов, трябваше да бъдат представени пред медиите. На брифинга обаче се появи само Касабов, като до него нямаше човек от федерацията. Обяснението за липсата на Назарян бе, че все още не са готови с щабовете си и заради това не са се явили на пресконференцията. Касабов също няма помощници.

Близък до федерацията източник е доверил, че Назарян и Бързаков са бесни, защото са им наложили ограничения по избора на екипите си. Те трябвало да се съобразят с Управителния съвет и затова обмисляли оставки.