Наплив от чужди борци за лагери с националите

снимка: bul-wrestling.org

Наплив от чужди отбори има за лагери с българските борци преди турнирите "Дан Колов и Никола Петров" в София (21-23 февруари).

Отборът ни по борба свободен стил започна подготовка в Тетевен, където ще тренират с близо 80 борци от Молдова, Армения, Китай Финландия, Пуерто Рико, Полша. Очакват се и националите на Франция.

Тимът ни в класическия стил започнаха сбор в Самоков заедно с борците на САЩ, Тунис, Румъния, Словения, Беларус, Алжир и Франция. Жените пък ще се готвят с румънки, финландки, бразилки в комплекс "Диана" в София. Очакват се и египтянки.

За турнира са заявени борци от над 25 страни в трите стила. Сериозно присъствие в "Арена Армеец" ще има и на призьори от олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Азерите, начело с новия си треньор Симеон Щерев, вече заявиха златните си медалисти в свободния стил от олимпиадата Лондон 2012 - Тургут Азаров (60 кг) и Шариф Шарифов (84 кг). А пуерториканците пристигат с Джими Еспенал (84 кг), втори от игрите Лондон 2012, също в свободния стил. Украинците залагат на световния шампион за 2013-а в свободния стил Ибрагим Алдатов (96 кг), от когото Михаил Ганев загуби на световното през 2006-а, след като надделя над Бувайсайр Сайтиев.

Руснаците пък пристигат само с отбор при жените от 27 състезателки. Сборная е заложила предимно на млади състезателки за "Дан Колов", а на опитните е дадена почивка.