Наградиха бронзовите медалисти от Берлин

снимка: Булфото

С празнична вечеря беше отбелязана 30-ата годишнина от спечелването на бронзовите медали на Европейското първенство по волейбол (мъже) през 1983 година в Берлин.

На всеки от играчите беше връчен плакет в знак на признателност и принос към волейбола, а паметта на онези, които не са сред нас (Васил Симов - старши треньор, Иван Николов, Стефан Соколов), беше почетена с едноминутно мълчание.

Голяма част от играчите бяха на честването и се отдадоха на спомени за изминалото време. Припомниха си емоциите от спечелването на медалите, интересни ситуации и много забавни моменти.

Към тях се присъедини и треньорът на националния отбор Камило Плачи, който също сподели впечатленията си от онези години. Шампионите при ветераните за 2013 година от Радомир също се включиха в празненството.

Всички поздравиха Борислав Кьосев за инициативността и дейността му по възстановяването на традицията за организиране на първенство при ветераните.

"Много се радвам, че се събрахме отново. За всички ни бе много приятно да си припомним най-добрите си години. Това бе една истинска волейболна вечер", коментира Борислав Кьосев.