Надеждите на Кубрат за бой с Джошуа изчезват

Надеждите за мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа през 2019 г. стават все по-илюзорни.  Кобрата е задължителен претендент за титлата на IBF, но от въпросната организация потвърдиха, че на първо време няма да изискват от световния шампион да срещне Пулев.

Причината е, че първо Джошуа трябва да мине през задължителната защита на титлата на WBO. Говорител на IBF е уточнил пред talkSPORT, че ще уважат правото на WBO. 

За поясите на различните организации WBA, IBF и WBO задължителните защити се правят на ротационен принцип. В това отношение Джошуа вече се би с Карлос Такам (IBF) и Александър Поветкин (WBA), така че наред действително е WBO. Както е известно, Джошуа щеше да се бие именно с Кобрата, но за съжаление контузия на Пулев го извади от мача и така се стигна до двубоя с Такам през октомври 2017.

WBO все още не е обявил своя задължителен претендент, но най-вероятно това ще бъде Дилиан Уайт, който е на върха в ранглистата.

В същото време обаче двубоите за обединяване на титли са с предимство спрямо задължителните защити, така че ако се стигна до договорка между Джошуа и шампиона на WBC Дионтей Уайлдър, то през април именно това ще бъде двубоят на стадион "Уембли".

За целта първо Уайлдър трябва да победи Тайсън Фюри на 1 декември, но пък ако Фюри победи, то става много вероятен сблъсък Фюри-Джошуа.

В последните две години Джошуа прави по два двубоя на година и едва ли ще промени това през 2019-а. 

Така боевете през следващата година би трябвало да бъдат обединителният и защитата на титлата на WBO, а двубой с Пулев става по-вероятен за първата половина на 2020-а.

От лагера на Кубрат намекнаха, че е възможно подобно развитие още след успеха над Тайсън Фюри като заявиха, че в такъв случай българинът ще направи няколко други мача. Самият Пулев обаче наскоро изрази увереност, че ще срещне Джошуа още през 2019-а.