Надал е от друга планета, прозря нашумелият Циципас

Нашумелият много след рейса си в Мелбърн Стефанос Циципас от Гърция заяви, че е разочарован от себе си и е очаквал повече в полуфиналния мач на Откритото първенство на Австралия срещу Рафаел Надал вчера.

Циципас призна след тежката загуба с 2:6, 4:6, 0:6 от испанеца, "че това не е бил начинът, по който се е надявал да напусне турнира". "Не мога да намеря нищо позитивно от този двубой за мен. Исках поне да се сборя, може би да докарам мача до четвърти сет, поне да взема нещо, а не само шест гейма", заяви 20-годишният грък.

"Ясно е, че във втория сет бях най-близо до успех. През останалото време не чувствах, че играя така, както в другите ми мачове тук. Това сякаш беше тенис от друго измерение, от друга планета. Той не ти дава никаква възможност да влезеш в ритъм. Играе различен стил от останалите тенисисти. Има талант, който никой друг не притежава. Никога не съм играл срещу тенисист като него. Той просто те кара да изглеждаш зле на корта", допълни Циципас.

Гръкът отстрани шампиона от последните два сезона Роджър Федерер (Швейцария) в четвъртия кръг, макар че изоставаше със сет.

"Да, имах добри мачове тук. Играх много силно срещу Роджър, но съм разочарован от последното ми представяне, защото не бях равностоен, не успях да се докажа още повече. Позволих му да доминира през цялото време. Просто нещата не ми се получиха", отправи си самокритика младокът.