Над 7 хиляди билета са продадени за бенефиса на Йордан Йовчев

снимка: БТА

Над 7 хиляди билета до този момент са продадени за бенефиса на президента на БФСпортна гимнастика Йордан Йовчев.

 

Шоуто, което ще бъде с продължителност 85 минути, ще се проведе на 23-ти февруари в "Арена Армеец" в София. В спектакъла ще вземат участие над 150 спортисти.

 

Представители на всички гимнастически спортове ще изиграят специално подготвени съчетания за шоуто. Най-малките участници ще бъдат на 7 години.

 

От чужбина ще има легендарни имена като Юри Кеки, Алексей Немов, Кортни Купетс (двукратна световна шампионка) и Ванеса Ферари.

 

Зрителите ще могат да видят ансамбъла по художествена гимнастика, Силвия Митева, както и най-добрите състезатели по скокове на батут, аеробика и акробатика. Йовчев също се готви за последното си излизане по спортен екип. Той със сигурност ще участва на успоредка и на халки.

 

"Можех да спра спортната си кариера, без да правя сложни тържества. Ще има много музика и ще участват на 150 души. Мисля, че ще се получи едно много добро спортно събитие. Бенефис или пътят, който Йордан Йовчев е изминал досега. Ще има много чужди гости - една част ще вземат участие, а други ще са в публиката. Идеята е тези 85 минути да преминат толкова бързо, че всички да си кажат "Кога мина и това ли беше краят?", каза Йовчев на пресконференция днес.

 

Освен атрактивни изпълнения от спортистите, зрителите в "Арена Армеец" ще бъдат забавлявани от най-популярните български музиканти, сред които Орлин Павлов и Поли Генова.

 

Билетите за бенефиса са с цени от 10 и 15 лева, а приходите ще бъдат дарени за развитието на детско-юношеския спорт.