Над 50 хиляди лева събра волейболният ЦСКА

ЦСКА събра 47 700 лева в благотворителния търг "100 сърца за ЦСКА", който се състоя в балната зала на Централния военен клуб.

На тържественото събитие, съпътствано от коктейл, присъстваха известни личности, ветерани, фенове, бизнесмени и представители на фирмите партньори в картата за отстъпки "100 сърца за ЦСКА", съобщи сайтът на волейболния клуб.

На търга бяха продадени реликви, тясно свързани с едни от най-успешните спортисти на ЦСКА и България. Най-високата цена беше платена за ръкавици на боксьора Кубрат Пулев. Валентин Михов спечели наддаването, като плати 6000 лева.

Фланелка на капитана на ЦСКА Ивайло Стефанов от времето, в което играеше за националния отбор, беше купена за 5000 лева. Продадени бяха още фланелки на Антонина Зетова, Теодор Салпаров, Матей Казийски, Пламен Константинов, Димитър Бербатов, екипировка на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев, лични отличия на Аспарух Никодимов, Димитър Каров и Михаил Таков, топката от победата на ЦСКА срещу Зенит (Казан) в Шампионската лига, както и пикелът, с който Дойчин Боянов е изкачил Еверест.

Както вече ви съобщихме безспорно, най-емоционалният момент дойде в края на вечерта, когато феновете на ЦСКА от "Офанзива" наддаваха докрай и спечелиха "съревнованието" с Валентин Михов за шампионската купа от 2010 г. Феновете спечелиха с предложение от 5000 лева, след което започнаха да скандират "Купата е наша" и я дариха обратно на клуба.

"Изключителен жест. В такива моменти осъзнаваме, че всичко, за което сме се борили, си е струвало усилията. И ни дава кураж да продължим да се борим. Любовта и подкрепата на всички тези хора е безценна. Сега виждаме, че с кампанията "100 сърца за ЦСКА" постигаме основната си цел - да се обединяваме в едно голямо червено семейство, в едно общество", каза Попов. Средствата от търга ще се използват за ремонт на базите, които клуба ползва.