Уникален жест на феновете към волейболния ЦСКА

снимка: Офанзива

Волейболен клуб ЦСКА ще го има, докато ги има верните фенове на отбора. Тази констатация може да звучи като огромно клише, но вчера привържениците на "червените" доказаха, че това дествотелно е точно така.

Фракцията "Офанзива" беше част от благотворителния търг, който беше организиран снощи в опит да бъдат събрани средства за спасяванете на легендарния "червен" тим.

На търга имаше множество предмети, дарени от легенди не само на ЦСКА, но и на българския спорт, а също така и артикули, тясно свързани с историята на "армейците".

"Един от предметите за продажба беше шампионската титла на ЦСКА от 2010 година, а феновете на тима закупиха купата срещу сумата от 5000 лева - пари, които автоматично отиват за спасяването на волейболния клуб.

Както снощи Ви съобщихме, ние от Офанзива, закупихме титлата България от сезон 09/10 спечелена от Армейците, на вчерашния благотворителен търг. Освен това от фракцията обещаха, че още в събота Купата ше бъде върната на клуба.

Сумата, която дадохме за отличието на ВК ЦСКА, бе 5000лв. като това бе поредната стъпка, с която показахме, че всички ние от Сектор Г, се грижим за нашите клубове и даваме всичко, за да спасим славните Армейци. Както лично сподели Сашо Попов... "Сектор Г спасява ВК ЦСКА".

Всички Вие може да се чувствате горди от факта, че с общи усилия успяваме да помогнем в толкова трудни времена, в които спортът в България е тотално деградирал и хора като Сашо Попов и всички играчи и служители, се трудят единствено и само в името на ЦСКА.

Искаме да съобщим, че на срещата в събота, ние ще върнем купата в ръцете на старши треньора на Армейците, защото мястото и е във витрината на клуба.

Надяваме се, че сумата, която отделихме, ще бъде поне малко полезна на всички момчета и момичета в червено, които над 38 месеца не са получавали възнагражденията си. Вярваме, че миналата вечер е донесла много позитивни емоции и най-вече финансови облаги за клуба, с които ЦСКА да довърши сезона", гласи съобщение на страницата на Офанзива.

Общо на търга бяха събрани над 45 хиляди лева за ЦСКА, а гости на събитието бяха Валентин Михов, Николай Иванов, Аспарух Никодимов и много, много други легенди на българския спорт. Мария Илиева и Йорданка Христова пък се грижеха за озвучаването на събитието.