Националите по спортна аеробика с последно състезание преди Евро 2013

снимка: БТА

Официално контролно на състезателите от националния отбор по спортна аеробика ще се проведе на 2 ноември (събота) от 11.00 часа в многофукционалната зала на НСА "Васил Левски".

 

Съюзът по аеробика ще направи последна проверка на подготовката на състезателите преди началото на 8-о Европейско първенство за юноши и девойки, мъже и жени. Броени дни след това българската делегация заминава за френския град Арк, където ще се проведе първенството.

 

В него участват над 700 състезатели от 22 държави. България ще бъде представена от: - Ана-Мария Стоилова - участничка в категория индивидуално девойки и смесени двойки.

 

Ана-Мария Стоилова е световна шампионка в тези две състезателни категории от последното Световно първенство в София 2012-а година, носителка на множество медали от международни турнири - Антонио Папазов - участник в категория индивидуално юноши и смесени двойки с Ана-Мария Стоилова.

 

Антонио е световен шампион в категория смесени двойки и финалист в категория индивидуално юноши от световното първенство в София - Тихомир Баротев - участник в категория индивидуално юноши и смесени двойки с Минна Ангелова.

 

Той е световен шампион в предходната възрастова група от последното световно първенство в София и медалист от международни турнири през 2013-а година - Минна Ангелова - участничка в категория индивидуално девойки и смесени двойки.

 

В категория смесени двойки Минна има завоювани медали от международните състезания през тази година. - Габриела Ковачка - участничка в категория индивидуално жени. Финалистка на Световна Купа в Боровец 2013-а година. - Елена Йосифова - участничка в категория индивидуално жени, медалистка от международния турнир за купа Пловдив 2013 Делегацията от 12 души ще бъде ръководена от Йорданка Благоева- председател на Съюза по аеробика.

 

Съдии ще бъдат Бистра Вълкова и Милена Търничкова, а треньори - Димитрина Къндева, Теменуга Илиева и Галя Миладинова. Квалификациите ще се състоят на 8 и 9 ноември, а финалите са на 10 ноември.