Акробатите ни заминаха за Путиан на световно първенство

Днес за Китай замина младежкият национален отбор по акробатика. Той ще участва в 9-ия Световен шампионат за младежи в гр. Путиан. Главният треньор на Националния отбор, Драгомир Драганов, е заложил на състезателите, показали най-стабилни резултати от контролните състезания. Преди заминаването им той сподели, че всички те са в отлична спортна форма и по време на подготовката си са изпълнили на 100% планираната програма.

Във възрастта 13-19 години нашите представители са Светослав Георгиев и Мартин Симеонов – мъжка двойка от Акробатичен клуб “Локомотив” Русе с личен треньор Мариян Габровски. На Европейското първенство в Риза през 2015 г. те бяха дебютанти и заеха 6-то място във финалното класиране във възраст 12-18. Сега, в по-високата група, те ще се състезават за влизане във финала в конкуренция със съставите на  Азербайджан, Белгия, Великобритания, Грузия, Русия и Украйна.

Във възрастта 12-18 имаме състезатели в два вида:Мими Казакова и Мариела Костадинова – женска двойка  от КСА “Орел” Айтос с личен треньор Катя Цанева. На контролните състезания за определяне на състава на националния младежки отбор за Световното първенство, момичетата получиха най-високи оценки. В Китай те ще имат сложната задача да влязат на финала при съперничеството на 18 състава от Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания 1 и 2, Германия, Израел 1 и 2, Китай, Португалия 1 и 2, Русия 1 и 2, САЩ 1 и 2, Украйна, Холандия и Япония.Алекс Владимиров, Иван Александров, Красимир Ангелов и Мартин Василев – мъжка четворка от Спортен клуб “Олимп” Лом с личен треньор Росен Войнов. На Европейското първенство в Риза през 2015 г. те заеха 4-то място в крайното класиране. В Китай нашите състезатели ще имат съперници съставите на Великобритания, Китай 1 и 2,  Казахстан, Португалия и Русия. Квалификациите са на 27 и 28 март, а финалите – на 29 март.