Националите по ММА отлетяха за Бирмингам с дама

Националния отбор по ММА отпътува днес за европейското първенство в Бирмингам. Престижното състезание по смесени бойни изкуства ще се състои от 19 до 22 ноември в английския град и в него ще участва българският национален отбор по ММА, излъчен след квалификации от Българска федерация по ММА.

Националният отбор по ММА е представен от една дама (в категория до 52 кг) – Александра Тончева, и единадесет мъже (в категории от 55 да 120 кг). В отбора са включени определени Тенчо Караенев – сребърен медалист от Световното първенство по ММА в Лас Вегас тази година, Николай Ивайлов, Фердун Османов, Томи Борисов, Кирил Цонев, Стелиян Ивайлов, Гюлтен Котелов, Дориан Дерменджиев, Валери Атанасов, Даниел Гълъбаров, Йордан Крушков. С тях заминават и треньорите на националния отбор по ММА Николай Добруджански и Красимир Аладжов.

"Всички момчета и Алекс са добре подготвени. Доволен съм от тяхното старание и волята, която показаха в тренировките. Абсолютно всички имат шансове за медал и вярвам, че с Божията помощ и огромното им желание да представят България по възможно най-добрия начин, ще успеем да спечелим доста отличия”,  категоричен е президентът на Българската Федерация по ММА Станислав Недков-Стъки.  Екипът на Федерацията готви много нови изненади за почитателите на ММА след завръщането на националния отбор от Англия.