НА ЖИВО В SPORTA.BG! Григор Димитров - Андрей Рубльов 6-3, 4-6, 6-4, 6-4

галерия:

- 6-4 и ПОБЕДА ЗА ГРИГОР!!! Българинът отрази две точки за пробив и завърши по уникален начин - с форхенд уинър на мрежата! Димитров продължава в четвъртия кръг!

- 20-годишният руснак изигра освободено гейма и го взе на нула. Григор сервира за победата!

- Григор затвърждава пробива с експресен гейм на нула! Рубльов сервира за оставане в мача. 

- Рубльов така и не намери сервиса си и Григор осъществи пробив! Първата ни ракета взе гейма на 30 след добри акции на мрежата и светкавичен ретур. Накрая руснакът завърши с удар в мрежата и вече Димитров е с единия крак в четвърти кръг. 

- Димитров също се измъкна в гейм, продължил около 7 минути! Григор направи три двойни грешки, но избухна и с два аса. Той изоставаше с 15:40 и 30:40, но отрази двете точки за пробив. След това даде още един брейкбол на Рубльов, но успя да вземе подаването си и да изравни за 3-3.

- Рубльов пак се измъква! Той намира начин да вземе подаването си, въпреки че направи три двойни грешки! Григор не бе достатъчно концентриран и не натисна руснака, когато трябваше, като пропусна трети брейкбол от началото на този сет. 

- Бърз гейм на 15 за Григор и резултатът отново е изравнен. 

- Рубльов измъква маратонски гейм за 2-1. Той даде възможност за пробив на Григор при 30:40, но се концентрира и след два дюса и грешки на Димитров взе подаването си. 

- Димитров също взе първото си подаване след гейм на 15.

- Рубльов взе откриващото си подаване в 4-ия сет след много затруднения. Той даде точка за пробив на Григор, но мина през три дюса и измъкна сервис гейма си. 

- СЛЕД МНОГО МЪКИ СЕТЪТ Е ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Той затвори частта едва при 5-ия си сетбол. Григор направи три двойни грешки в подаването си, но въпреки това запази концентрация и успя да измъкне гейма, за да поведе с 2:1 сета!

gr.jpg

- НОВ ПРОБИВ ЗА ГРИГОР! Димитров поведе с 40:0 след уникален форхенд уинър по правата и грешки на Рубльов. Руснакът се върна в гейма до 30:40, но завърши с двойна грешка. Григор сервира за сета след кратка пауза. 

- Григор си усложни живота, след като поведе с 40:0. Той направи две двойни грешки и изкара форхенд в аут, за да позволи на руснака да го изравни. Димитров обаче се измъкна с два добри сервиса и измъкна гейма.

- ЛЕСЕН РИБРЕЙК ЗА ДИМИТРОВ! Григор запазва хладнокръвие и веднага връща пробива след гейм на 30. Руснакът направи двойна грешка, след което се стигна до 40:30 в полза на българина. Димитров оспорва решение на съдията за ас на Рубльов в следващата точка и се оказа прав - топката бе в аут. Това повлия на руснака и при втория му сервис Григор взе предимство в разиграването, като го завърши с форхенд по правата и се върна в сета. 

- ПРОБИВ ЗА РУСНАКА И ТОЙ ПОВЕЖДА С 4-2! Рубльов направи брейк на 30 след два уникални форхенд уинъра. От своя страна, Григор направи две непредизвикани грешки и така сдаде гейма на мотивирания руснак.

- Безупречен сервис гейм на нула за Димитров! 

- Рубльов измъкна много трудно подаването си, за да поведе с 2-1. В гладиаторски гейм руснакът даде три брейкбола на Гришо, но той не се възползва от нито една възможност. По-скоро руснакът взимаше инициативата със сервис и отрази всички точки за пробив - при 15:40, при 30:40 и при предимство за българина. 

- Световният номер 3 изравнява след форхенд уинър по късия диагонал и гръмотевичен ас. 

- Рубльов продължава да държи контрола над събитията след спечелено подаване на 30 на старта на третия сет. 

- Димитров допуска изненада и сетът отива в актива на Рубльов! Гришо изигра странен гейм, в който направи две двойни грешки и изостана с 0:30. Той успя да обърне до 40:30, но отново бе разконцентриран. Накрая той даде сетбол на руснака и изкара форхенд в аут, за да бъде пробит и да позволи резултатът да бъде изравнен. 

r.jpg

- Руснакът повежда в резултата след гейм на 15 и принуждава Григор да сервира за оставане в частта при 4-5 от своя гледна точка. 

- Пробив на Рубльов и руснакът се връща в играта! Номер 30 в схемата получи брейкбол при 40:30 след минаващ бекхенд по диагонала. Димитров се измъкна, но даде още една точка за пробив на съперника след двойна грешка. Българинът пак се измъкна и така се стигна до 5 дюса. След повече от 6 минути в този гейм, Рубльов се сдоби с трети брейкбол, който реализира и се върна в мача.

- Двамата вземат следващите си подавания и резултатът е 4-3. В седмия гейм Григор осъществи феноменален ретур с пълно разтягане към топката и слайс по късия диагонал, но то бе само за наслада на зрителите, а не му помогна за нов брейк. 

- Експресен гейм на 15 и за руснака - 3-2.

- Григор затвърждава брейка на нула с първокласни изпълнения. Той направи гениално бекхенд воле на мрежата, а после взе една топка почти от земята и накара Рубльов да изкара удара в аут.

- ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ И ТОЙ ПОВЕЖДА С 2-1! Първата ни ракета поведе с 40:15 на сервис на опонента си след грешки на Рубльов и гръмовен ретур. Руснакът изравни до дюс, но Гришо получи нова точка за пробив. Той хвана невъзможна топка в защита, прехвърли опонента си и завърши със смач. При втория брейкбол Димитров бе безмилостен и проби, за да вземе цялото психологическо предимство в този сет. 

- След няколко непредизвикани грешки на руснака Григор изравнява геймовете. 

- Рубльов открива втория сет с успешен сервис гейм и повежда с 1-0. 

- Първият сет отива на сметката на Григор! Той използва сервиса си, за да вземе гейм на 30 и да затвори частта с 6-3!

ди.jpg

- ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ И ТОЙ ПОВЕЖДА С 5-3! Световният номер 3 получи две точки за пробив след 2 двойни грешки на руснака. За момент Рубльов се измъкна, но при втория дюс Гришо взе две поредни точки след добра защита и страхотен форхенд по правата. Той сервира за спечелване на първия сет. 

- Димитров изпита малки затруднения в началото на 7-ия гейм, но разигра отлично младия руснак по корта и го принуди да греши, взимайки подаването си на 30 - 4-3!

- Рубльов изравнява след силен гейм на нула. 

- Григор затвърждава пробива и за пръв път повежда в резултата! Българинът изоставаше с 15:40 след два удара в мрежата, но след това принуди Рубльов да направи две грешки, а самият той използва сервиса си и форхенд по правата, за да обърне развоя на подаването си. 

- РИБРЕЙК! Григор Димитров намери играта си и върна пробива с гейм на 30, за да изравни!

- Разгеле, Гришо отлепи от нулата, макар че пак имаше затруднения. С хубав ас в края на гейма обаче нашето момче открива сметката си в адската жега на Централния корт.

- Впоследствие руснакът безметежно затвърди пробива и се озовава напред с 2 гейма.

- Мачът почна лошо - Рубльов проби и поведе с 1-0 гейма!

---------------------------------------------------------------------

Тази сутрин не преди 6 часа стартира тенис битката между Григор Димитров и руснака Андрей Рубльов. Срещата е от третия кръг на Australian Open и ще се състои на Централния корт - "Род Лейвър Арина".

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ОТ ДВУБОЯ В МЕЛБЪРН

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК

Букмейкърите дават сериозно предимство на нашето момче. Коефициентът за негова победа е 1,44, докато ставката за младия Рубльов е 2,75.

ВИЖТЕ КАК В МИНАЛИЯ КРЪГ ГРИШО СЕ ИЗМЪЧИ СРЕЩУ КВАЛИФИКАНТА МАКЕНЗИ МАКДОНАЛД

Димитров и Рубльов имат един мач в общия си баланс, в който представителят на "Следващото поколение" се наложи над българина с чиста победа на US Open миналата година, а резултатът бе сред най-изненадващите през сезона за ужас на родните фенове на тениса.

hi-res-3638c8b5a26198f4ff7b3cf77f68e757_original.jpg

Освен срещу руснака, Гришо ще трябва да се бори и срещу адската жега, защото излиза на корта в последен двубой от дневната сесия на Централния корт. Това значи, че градусите ще сочат между 35 и 40 по Целзий.

905036866.jpg