На Острова: "Олд Трафорд" ще се казва "Найки"

снимка: БТА/AP

Интересен слух плъзна снощи на Острова, след като бившият журналист на Скай Спортс Ричард Кийс сподели информация от достоверен източник, че семейство Глейзър планира смяна на името на "Олд Трафорд".

Според информацията, разпространена в почти всички английски медии, ръководството на Манчестър Юнайтед е в напреднали преговори за продажба на името на стадиона с американския консорциум "Найк".

Двете страни водят преговори от няколко месеца, като лидерът в доставката на спортна екипировка предлага 500 милиона паунда, за да притежава правата върху името на стадиона.

Засега не е ясно дали Найк ще смени изцяло името или ще запази названието "Олд Трафорд", добавяйки своите инициали до името на митичния стадион.

Идеята за това беше посрещната с негодувание от страна на феновете на "червените дяволи", които не са големи привърженици на семейство Глейзър и подобна сделка ще разпали протести от тяхна страна.

Манчестър Юнайтед обаче се нуждае от свежа финансова инжекция, след като ръководството на тима приготвя трансферен бюджет от 200 милиона евро за Дейвид Мойс, който трябва бързо да изгради нов шампионски отбор.