Мъжкарят Борис Величков стана еврошампион, въпреки съдиите и болежките

галерия:

Стефан МАРКОВ

България може да се горедее със своя европейски шампион по Combat Wrestling. Борис Величков за N-ти път доказа, че за непримиримия дух няма граници. Здравенякът покори върха на Стария континент на шампионата в Букурещ в категория до 82 килограма. В Румъния Борис намачка съперниците си с класа. Той записа впечатляващо постижение като победи всеки един от шестте си противници с 6 различни прийома. Наистина умопомрачителен факт.

42111145_1972799273019528_4682934573770735616_n.jpg

Младият татко Величков срещна неочаквани препятствия, но ги преодоля, за да триумфира. Неведнъж в битките съдиите опитваха да го сломят с нечестни отсъждания, но това оше повече го мобилизира. Травмите на българския гладиатор също се обадиха в неподходящи моменти, но той стисна зъби и ги преодоля.

За убийствената конкуренция в Румъния говори това, че участие взеха състезатели от над 10 страни, сред които Румъния, Италия, Украйна, Молдова, Сърбия, България, Унгария, Малта и др. Еврошампион в Букурещ стана и Преслав Куликов

Следващата голяма цел на Борис Величков и останалите биткаджии от националния тим по Combat Wrestling е Световното първенство в Сейнт Луис. Щатите ще домакинстват на форума, който стартира на 20-и октомври тази година.