Мъри: Пари не ме блазнят, ще се върна в България!

Най-успешният роден специалист Станимир Стоилов даде да се разбере, че един ден отново ще бъде част от българския футбол. Националният селекционер на Казахстан призна, че към този момент не е получавал оферти от наши тимове.

Пред казахстанския "Вести", Мъри допълва, че парите не са основна движеща сила в неговата професия. За него от първостепенно значение е в отбора му да има необходимото спокойствие.

"Сигурно ще се върна да работя в България някой ден, но засега не планирам такова нещо. А и не съм получил никакви оферти. Може би някой просто е говорил с агента ми, но нищо повече. Честно казано, мен парите не ме интересуват. Ако получа предложение от някой много голям отбор, тогава може да се замисля да напусна сегашния си пост. Имам задачи и цели с националния отбор на Казахстан, които се стремя да изпълнявам. Но ако организацията и условията в местния футбол изведнъж се влошат, тогава вече ще си тръгна", сподели Стоилов в обширно интервю за тамошната медия "Вести".

"Аз съм едновременно и дипломат, и революционер. Ако истината е на моята страна, аз винаги ще се боря докрай за позицията си. Винаги се боря за неща, които се отнасят до отбора ми. За себе си се боря рядко толкова много. За мен е важно да е спокойно в един клуб, мога да се съглася с много неща, преди да почна работа, но после искам изрядно отношение".

"Да, случвало ми се е да работя с ужасни играчи, недисциплинирани, безотговорни. Но на терена нищо не зависи от един играч, а от целия отбор. Никога не ми е интересен един играч, интересен ми е целият отбор. Играчите в Астана разбраха, че просто трябва да следват правилата ми. Иначе просто изхвърчаха от отбора".