Може ли Гълъбинов да се озове в Лудогорец?

снимка: БТА

Българският шампион Лудогорец готви изненадващ трансферен удар през януари – според вестник „Тема:Спорт“ „орлите“ искат да привлекат българския национал Андрей Гълъбинов, който в момента се подвизава във втора италианска дивизия (Серия Б).

Sporta.bg припомня, че в събота Гълъбинов реализира четвъртия си гол за Ливорно и му помогна да стигне до равенството 1:1 като гост на новака Виртус Ентела. Тимът на българския нападател се намира на трето място във временното класиране с 30 точки от 19 кръга, като е само на 1 пункт от втората позиция, окупирана към момента от Фрозиноне – тя дава директна промоция в Серия А, докато отборите от трето до осмо място играят плейоф за определяне на третия изкачващ се тим.

Разградчани ще се опитат да привле­кат тарана още сега, пише в материала на вестник „Тема:Спорт“. Дого­ворът на Гълъбинов с тима от Серия Б изтича през лято­то. Така от 1 януари той ще може да преговаря свободно с всеки един клуб. Ако футбо­листът не удължи контракта си с Ливорно, от лятото той ще е свободен агент и ще из­лезе без пари на „орлите”.

Според медиите на Апенините нападателят е желан от други два отбора от Се­рия Б - Бари и Модена. В момента на върха на ата­ката Лудогорец разполага с Роман Безяк, Юнес Хамза и Кишада. Първият обаче е конту­зен и е далеч от най-добрата си форма, която демонстри­ра през пролетта в мачовете от Лига Европа. Не е изключе­но словенецът да бъде прода­ден. Хамза, който бе взет то­ва лято от Ботев Пловдив, така и не успява да се наложи като титуляр.

Преди дни старши трень­орът на „орлите” Георги Дер­менджиев заяви, че тимът му не се нуждае от селекция на всяка цена и нови ще бъдат взимани само ако се стигне до продажба на някой от настоя­щия състав.