Мойс се оправда със съдийските решения

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс беше много разочарован от загубата с 0:3 от Ливърпул на "Олд Трафорд", но оправда част от загубата със съдийските решения днес.

Мърсисайдци получиха правото да изпълнят цели три дузпи, едната от които обаче не съществуваше (третата през второто полувреме). При тази ситуация Видич беше изгонен, а шотландецът смята, че не всички ситуации в мача са били отсъдени правилно.

"Трудно се дава оценка на двубой, който беше изпълнен с дузпи и съдийски решения, някои от които бяха правилни, но други не. Определено беше тежък ден за нас, след като през първото полувреме падахме с 1:0 с гол от дузпа, в която не съм особено убеден", коментира Мойс.

"Само 20 секунди от началото на второто полувреме обаче ни вкараха втори гол и това направи мача за нас много, много труден.

Ливърпул беше по-добрият отбор, няма спор. Някои решения на съдията им помогна в точния момент. Те си спечелиха това право в някои случаи, но на няколко пъти изобщо не трябваше да има нарушение в тяхна полза.

По-добре да не говоря за съдиите. Ръководните фактори трябва да преценят ситуацията и се надявам да вземат правилното решение.

Моите играчи се стараха, но Ливърпул бяха по-добри. През първото полувреме не мисля, че имаше особена разлика, но дузпата в тяхна полза обърна мача. Да допуснеш гол преди почивката е тежко.

Ще се борим до края и ще видим какво ще стане. Ще е трудно, но ще играем до край", каза Мойс по повод шансовете на тима да стигне топ 4.